Hei,
brygget nettopp en cream ale som havnet litt over 6% og jeg merket ved flasking (14-15 dager) at det var ett hint av fusel/alkohol smak. Ikke mye, og det hadde definitivt roet seg ned ila gjæringen.
Lurer på om dette vil dempe seg ytterliggere ved lagring, og hvis ja, bør jeg la det stå lenger i rom-temperatur før jeg lagrer kaldt, eller er det kald-lagring som vil dempe dette?
Hvis nei, må jeg kanskje neste gang la den stå 3 uker på dunken før jeg flasker?
brygget nettopp en cream ale som havnet litt over 6% og jeg merket ved flasking (14-15 dager) at det var ett hint av fusel/alkohol smak. Ikke mye, og det hadde definitivt roet seg ned ila gjæringen.
Lurer på om dette vil dempe seg ytterliggere ved lagring, og hvis ja, bør jeg la det stå lenger i rom-temperatur før jeg lagrer kaldt, eller er det kald-lagring som vil dempe dette?
Hvis nei, må jeg kanskje neste gang la den stå 3 uker på dunken før jeg flasker?