Akvarier og hagedammer holdes rene ved hjelp av UV lys. Jeg aner ikke hvor effektivt det er. Kan man la ferdig øl, karbonert på fat, passere gjennom et slikt akvarieanlegg før flasking/boksing og få det pasteurisert uten å forringe smaken?
UV-lys vil gi lysskadet øl ("skunk"), så jeg tror ikke det er noen god ide. Jeg er også usikker på hvor effektivt det er hvis du skal ha UV-lys skikkelig gjennom ei væske som ikke er helt klar.
Farge reduserer effekten av UV lys betraktelig, allerede før det er synlig farge på drikkevann er effekten redusert med 75%, så jeg tenker dette er en glemmesak.
Sukk. Også jeg som tenkte jeg hadde kommet frem til en mye bedre pasteuriseringsmetode enn noe av de store, pengesterke forskningsmiljøene i bryggeriverden hadde tenkt på de 50 årene metode har vært kjent!
Sukk. Også jeg som tenkte jeg hadde kommet frem til en mye bedre pasteuriseringsmetode enn noe av de store, pengesterke forskningsmiljøene i bryggeriverden hadde tenkt på de 50 årene metode har vært kjent!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.