Spørs om ikke fatet er tørket allerede. Jeg har har stort glede av disse tipsene:
Jeg ville prøvd å få til et 10-12 % øl ved første gangs bruk, og tatt det av etter et par uker.
Evt. latt det stå lenge, og være forberedt på å kalle det «Eikehelvete». Mitt første, en barley på 12 %, fikk dette navnet. Det sto 6 uker - på et helt ubrukt fat. Tror jeg serverte det på PF engang. Som mange andre har sagt, det må smakes underveis.
Har ett fat som nå brukes til Flamsk Rød. Solera. (mine to fat er 50 l.)
Det andre har stått tomt i garasjen i flere år, og siden det er lite PF for tiden er motivasjonen liten for å vekke dette til live igjen. Når motivasjonen kommer vil jeg prøve imp. stout. Det som var på dette fatet sist var en øl fra Nøgne Ø, etter en «bucket night». Det ølet kunne gjerne også vært kalt «eikehevete». Før bruk kommer dette fatet til å bli fylt opp med kokende vann flere ganger.