Har for første gang tappet øl på Corneliusfat og skal prøve på kunstig karbonering, men blir ikke helt klok på dette med trykk og temp. Har lest artikkelen i medlemseksjonen og stilt inn trykk i forhold til temperatur hvor jeg nå oppbevarer ølet. Jeg ønsker drøyt 3,7 vol CO2 og ølet står ved 16°C. Har da stilt inn trykket på 3 bar. Det jeg lurer på er hva jeg skal gjøre etter at ølet er ferdig karbonert og jeg setter det kaldere. Hvis jeg f.eks. flytter det til et øleskap som holder 7°C, hvilket trykk skal jeg da sette på fatet for at det fortsatt skal være drøyt 3,7 vol CO2? Skal jeg redusere det til drøyt 2 bar etter det som står i tabellen eller skal jeg sette på serveringstrykk som vel er en del lavere?
Eller bør jeg ikke karbonere på en annen temperatur enn jeg har tenkt å servere det i det hele tatt?
Eller bør jeg ikke karbonere på en annen temperatur enn jeg har tenkt å servere det i det hele tatt?