Stans i gjæring

Jeg har en stout som står til gjæring på 8. dagen nå. For 4 dager siden reiste jeg bort på kurs, da var det full stormgjæring på gang. Når jeg kom hjem hadde utetemperaturen sunket til - 30 (mot - 10 når jeg reiste) Jeg hadde ikke slått på panelovnene siden det ikke var meldt så kaldt vær, dette førte til at innetemperaturen var nede i 14 grader. Gjæringen så ut til å ha stanset opp, men det var allikevel god "kul" på lokket. Nå er temperaturen i rommet hvor gjæringskaret står oppe i 18 grader, og vørteren ser ut til å ha ca samme temperatur, gjæringen har startet opp igjen (ca 10 sek mellom hvert "plopp"). Har denne stansen noe å si på resultatet?
 
Kjærand skrev:
Jeg har en stout som står til gjæring på 8. dagen nå. For 4 dager siden reiste jeg bort på kurs, da var det full stormgjæring på gang. Når jeg kom hjem hadde utetemperaturen sunket til - 30 (mot - 10 når jeg reiste) Jeg hadde ikke slått på panelovnene siden det ikke var meldt så kaldt vær, dette førte til at innetemperaturen var nede i 14 grader. Gjæringen så ut til å ha stanset opp, men det var allikevel god "kul" på lokket. Nå er temperaturen i rommet hvor gjæringskaret står oppe i 18 grader, og vørteren ser ut til å ha ca samme temperatur, gjæringen har startet opp igjen (ca 10 sek mellom hvert "plopp"). Har denne stansen noe å si på resultatet?

Det er rimelig sjanse på at brorparten av gjæringen allerede var gjennomført før du dro av gårde. Og i og med at gjæringen har startet opp igjen og ikke har måttet tåle ekstrem kulde (14 grader er ikke krise), så ville jeg bare forholdt meg som vanlig til dette brygget. :)
 
Tilbake
Topp