Hei. Har nylig opplevd dette. Flasket en kasse av en øl jeg har brygget, og hadde resten på fat. Ølet på fatet er nydelig, rund og ingen merkverdige smaksfeil å spore. En øl jeg virkelig nytter. Derimot flaskeversjonen, det er noe helt annet. Den lukter og smaker det jeg trur går inn under "fusel". Harsk og røykpreget. Dette er både i aroma og smak. Det første som slår meg er for varm gjæring (brukte WLP-002), men det samme ølet på fatet har ingen tegn til dette. Gjæringen foregikk på 20 grader ganske så jevnt. Rommet der flaskene sto har jeg ikke hatt noe form for temperaturkontroll for jeg har forutsatt at den skulle være "varmt nok". Kan man få fusel fra varm flaskemodning? Har aldri vært borti at flaskemodning har gitt slik utpreg før. Flaskene sto i rommet i 3 uker. Jeg føler selv at rommet ikke overskred vanlig "romtemperatur".
Noen vært borti dette selv, vet hva det er og hvordan man kan hindre dette?
Noen vært borti dette selv, vet hva det er og hvordan man kan hindre dette?