Hei!
Jeg er helt ny i ølbryggingens verden, og har foreløpig til gode å sette min første batch. Jeg har så langt kjøpt inn basisutstyr til å brygge ekstrakt, og tenkte å sette et 3kg Wiessbier-sett fra bryggselv.no i kveld.
Har jo hørt at disse settene ikke nødvendigvis blir så gode, og ønsker å sette i gang med "skikkelig" brygging så fort som mulig. Budsjettet er noe begrenset, men etter en god del research tror jeg at jeg har bestemt meg for å kjøpe en rimelig krabbekokerkjele og meske i kjøleboks. Tenker å mekke en kobbermanifold til denne selv.
Har inntrykk av at kjøleboks er gunstig mtp. å holde konstant mesketemperatur, samt høyere utbytte. Liker ikke tanken på å må "gjete" temperaturen ved BIAB og diverse ymse isolering. Synes egentlig det også virker enklere mtp. skylling vs. BIAB. Innvendinger på dette?
Uansett, for å komme til saken: Hvor stor kjøleboks bør jeg ha for å meske batcher på ca. 25 liter? Har sett på denne 34-literen fra bryggselv.no. Er denne stor nok? Og har formen noe å si om jeg skulle vurdere andre alternativ?
Om noen har forslag på rimeligere alternativ som kan skaffes i Trondheim tas dette i mot med takk!
Jeg er helt ny i ølbryggingens verden, og har foreløpig til gode å sette min første batch. Jeg har så langt kjøpt inn basisutstyr til å brygge ekstrakt, og tenkte å sette et 3kg Wiessbier-sett fra bryggselv.no i kveld.
Har jo hørt at disse settene ikke nødvendigvis blir så gode, og ønsker å sette i gang med "skikkelig" brygging så fort som mulig. Budsjettet er noe begrenset, men etter en god del research tror jeg at jeg har bestemt meg for å kjøpe en rimelig krabbekokerkjele og meske i kjøleboks. Tenker å mekke en kobbermanifold til denne selv.
Har inntrykk av at kjøleboks er gunstig mtp. å holde konstant mesketemperatur, samt høyere utbytte. Liker ikke tanken på å må "gjete" temperaturen ved BIAB og diverse ymse isolering. Synes egentlig det også virker enklere mtp. skylling vs. BIAB. Innvendinger på dette?
Uansett, for å komme til saken: Hvor stor kjøleboks bør jeg ha for å meske batcher på ca. 25 liter? Har sett på denne 34-literen fra bryggselv.no. Er denne stor nok? Og har formen noe å si om jeg skulle vurdere andre alternativ?
Om noen har forslag på rimeligere alternativ som kan skaffes i Trondheim tas dette i mot med takk!