Det var egentlig jævla lurt - føler det veldig sjelent blir infeksjon av springvann (hvertfall i Norge), samt hvis en tenker på å ta av filteret på tuten. Har laget et par ekstrakt brygg der en skal bare fylle opp til 25L med kaldt vann, har godt bra begge gangene. Kanskje jeg skal lage neste starter slik...Skal innrømme at i dag kokte jeg opp 200g dme i ca 7dl vann, helte over i kolben med rørepinnen liggende i bunnen. Lot det stå i 5min og tilsatte 13dl kaldt vann rett i EMkolben. Pitchet så gjær og rett på røreren
Sent from my iPhone using Tapatalk
Skal innrømme at i dag kokte jeg opp 200g dme i ca 7dl vann, helte over i kolben med rørepinnen liggende i bunnen. Lot det stå i 5min og tilsatte 13dl kaldt vann rett i EMkolben. Pitchet så gjær og rett på røreren
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er lett for deg med stor kolbe å si. Jeg har aldri hatt større kolbe enn 3liter, men har lært meg å akseptere og leve med størrelsen.Syntes ikke dere skal være så opptatt av størrelsen på kolben, men heller være fornøyde med den kolben dere har.
I følge en annen tråd her, sier ryktene at du kan hoppe over kokingen og blande ut DME rett i vanlig utblandet starsan, så slenge oppi gjæren.
Jeg har ikke turt å prøve dette selv enda!
Det virker jo litt mystisk egentlig. Lurer på hvorfor gjæren skal trives veldig godt opptil pH 3 når den ikke senker vanlige øl til lengre ned enn fire omtrent.