Dag
Norbrygg-medlem
Jeg er litt i stuss når det gjelder det å tilsette sukker for å få bedre utgjæring.
Er det slik at maltsukker gjærer ut til ca.25%, mens sukker gjærer helt ut?
Hvis jeg har en vørter med OG=60, så kan jeg anslå at den vil gjære ut til FG=15, sånn ca. Hvis jeg har en vørter med OG=48, så gjærer den ut til FG=12. Alle tall basert på tommelfingerregel.
Hvis jeg nå har en vørter med OG=48, og tilsetter sukker til den har OG=60, skal jeg da regne med at den vil gjære ut til FG=15? Eller gjærer den helt til FG=12, med mer alkohol og mindre sødme?
Er det slik at maltsukker gjærer ut til ca.25%, mens sukker gjærer helt ut?
Hvis jeg har en vørter med OG=60, så kan jeg anslå at den vil gjære ut til FG=15, sånn ca. Hvis jeg har en vørter med OG=48, så gjærer den ut til FG=12. Alle tall basert på tommelfingerregel.
Hvis jeg nå har en vørter med OG=48, og tilsetter sukker til den har OG=60, skal jeg da regne med at den vil gjære ut til FG=15? Eller gjærer den helt til FG=12, med mer alkohol og mindre sødme?