for andre gang på rad har jeg oppdaget en syrlig lukt av min gjærstarter. Begge gangene har jeg da smakt på smaken og kan med sikkerhet si at den er sur.
I produksjon av starter følger jeg de rutiner jeg alltid har hatt men har de siste gangen tilsatt ren 02 i starteren før den har fått en tur på magnetrøreren i tillegg. En annen fellesfaktor er at begge disse to har stått relativt lenge både før pitching av gjær, og etter fullført gjæring stått en uke før de har blitt brukt (oppdaget). Jeg har begge gangene antatt at starteren har vært ødelagt så jeg har kastet begge to og heller rehydrert litt tørrgjær og tilsatt dette som erstattning. Nå se jeg på diverse ymse steder at surheten kan ha noe med sterk oksidering å gjøre, og ikke en infeksjon. Hva er deres mening? Har jeg kastet to fult brukbare gjærkulturer, eller må jeg forsøke å finne synderen?
I produksjon av starter følger jeg de rutiner jeg alltid har hatt men har de siste gangen tilsatt ren 02 i starteren før den har fått en tur på magnetrøreren i tillegg. En annen fellesfaktor er at begge disse to har stått relativt lenge både før pitching av gjær, og etter fullført gjæring stått en uke før de har blitt brukt (oppdaget). Jeg har begge gangene antatt at starteren har vært ødelagt så jeg har kastet begge to og heller rehydrert litt tørrgjær og tilsatt dette som erstattning. Nå se jeg på diverse ymse steder at surheten kan ha noe med sterk oksidering å gjøre, og ikke en infeksjon. Hva er deres mening? Har jeg kastet to fult brukbare gjærkulturer, eller må jeg forsøke å finne synderen?