Ta av plastring på G-fat/Ringnesfat?

Har litt trøbbel med plass i høyden på kjøleskap. Derfor tenker jeg å ta av nederste plastring på fatet. Noen som har gjort dette før? Noe teknikk? Er det bare å¨kutte over på siden i høykant, så drar en bare av, eller sitter plasten veldig og må SKJERES og hakkes og pusses av rundt kanten?
 
På corneliusfat har noen mistet ringen fordi de vasket med for varmt vann, vet ikke om bryggerifat er limt på samme måte.
 
Varmt vann er kanskje tingen, ja :) Men nå har jeg brygg ståenes i 3 fat som er klar for kjølig, så jeg vil ikke begynne med varmt vann på akkurat de fatene nå. Håper bare ikke bunnen av fatene er satt fast med den plastringen. Men du evner corneliusfat, og det er slik ring jeg mener, ja.. bare mye større (høyere og tykkere). Tror det blir å prøve med saga imorgen.. så får jeg ta kniven fatt på siste biten, så jeg ikke skjærer noe hakk og tynner fatet :)
 
Tilbake
Topp