Jeg har en dunk stående her som har gjæra i nøyaktig to uker. Jeg skulle til å flaske dette ølet, men jeg smakte på det først og det var veeeeldig bittert. Jeg har lest andre steder at ølet vil bli rundere hvis det står lenger på primærfatet, så nå lurer jeg på hva jeg skal gjøre.
Noen momenter som kanskje er av betydning:
OG målt til 1.045 før tilskudd av brew enhancer. BeerSmith estimerer 1.055 etter. Målt gravity nå er 1.012.
Noen momenter som kanskje er av betydning:
- Gjærlåsen hadde slutta å ploppe.
- Jeg faktet nettopp spannet med bil og nå er det jevn aktivitet i gjærlåsen igjen (hvert 5.-10. sekund).
- Vi trodde vi hadde notert ned feil mengde bitterhumle (20g på 60 min koking), så vi tilsatte resten (ca 75g) da det var 19 minutter igjen. Ups...
- Vi fikk råd om å putte 1kg brew enhancer i spannet samtidig som gjæren. Dette førte til voldsom gjærlåsaktivitet allerede etter 7-8 timer.
OG målt til 1.045 før tilskudd av brew enhancer. BeerSmith estimerer 1.055 etter. Målt gravity nå er 1.012.