Tappe surøl eller er det infisert?

Brygget et surøl i desember 2018. Etter ca 6 mnd tilsatte jeg kirsebær og stakk om igjen når jeg syntes smaken var passe. Nå har ølet stått snart 1.5 år på glassballong. Det har de siste månedene dannet seg en film på toppen og da er spørsmålet om det er en infeksjon (så ølet må kastes) eller ufarlig pelicile? Er mitt første surøl og er veldig usikker på hva jeg skal gjøre.
Det er gjæret med Roeselare ale blend.
OG=1.050.
SG er 1.009 og har vært stabil siden jeg tok vekk kirsebærene (flere måneder siden).
99427847_195671378157329_2531718328607571968_n.jpg 100533448_265605557893806_689879920783917056_n.jpg
 
Sist redigert:
Ja, smaken er det ikke noe feil med. Det jeg er redd for er om det kan være mugg (som kan danne toksiner). Nå har jeg lite erfaring med surøl, men vil tro at en infeksjon av mugg ikke nødvendigvis vil påvirke smaken, men kan danne forbindelser som ikke er bra å få i seg.
 
Sjekk milk the funks eksempelbilder av mugg vs pellicle. Mold
Ellers er milk the funk sin Facebook side stappfull av mugg og pellicleentusiaster som elsker å identifisere dette :)
 
Den var heftig. Blir spennende å høre hva andre mener. Post gjerne her, om du får noe svar.

Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
 
Er optimist og tror at guffa på overflata av min surøl fra mai i år vil gjøre meg og øllen godt. Pellicle? Mugg? Aldri hatt en så stor/kraftig oppblomstring i overflata.
Fortsatt liv i gjærlåsen. W3763 roselear tilsatt basisøl m W1007 German Ale. 15kg solbær kokt med mesken siste 5min så villgjær lite trolig.
 

Vedlegg

  • Pellicle surøl.jpg
    Pellicle surøl.jpg
    234 KB · Sett: 54
  • Pellicle surøl.jpg
    Pellicle surøl.jpg
    234 KB · Sett: 49
Tilbake
Topp