I dag skal jeg tappe på fat for første gang, men er litt usikker på om jeg har teorien rett.
Jeg har ca 40 liter juleale som har stått i gjæringsdunken i tre uker. Dette skal på fat og jeg satser på å lagre det minst 2 uker før jeg prøvesmaker. Jeg vil også ha mulighet til å tappe over på flasker senere (for å ha med på juleølsmaking) med beer gun.
Lager jeg sukkerlake til dette (6 gram sukker pr. liter øl) som jeg fordeler i fatene før jeg tapper forsiktig med hevert fra gjæringskaret, eller bør det over i en blandedunk først? Eller trenger jeg ikke sukkerlake i det hele tatt når jeg har CO2 tilkoblet? Og hva skal CO2 trykket stå på under lagring og under tapping senere? Har prøvd å finne en fat-for-dummies her inne, men er dårlig på å søke så tar gjerne i mot tips fra dere.
Jeg har ca 40 liter juleale som har stått i gjæringsdunken i tre uker. Dette skal på fat og jeg satser på å lagre det minst 2 uker før jeg prøvesmaker. Jeg vil også ha mulighet til å tappe over på flasker senere (for å ha med på juleølsmaking) med beer gun.
Lager jeg sukkerlake til dette (6 gram sukker pr. liter øl) som jeg fordeler i fatene før jeg tapper forsiktig med hevert fra gjæringskaret, eller bør det over i en blandedunk først? Eller trenger jeg ikke sukkerlake i det hele tatt når jeg har CO2 tilkoblet? Og hva skal CO2 trykket stå på under lagring og under tapping senere? Har prøvd å finne en fat-for-dummies her inne, men er dårlig på å søke så tar gjerne i mot tips fra dere.