1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Teknisk museum: Sent – om øl

En tråd i 'Konkurranser og andre ølrelaterte begivenheter' startet av arnebl, 31 Jan 2018.

 1. arnebl

  arnebl
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Dette er ikke en konkurranse, men må beskrives som en ølrelatert begivenhet. På Teknisk museum har vi arkivet etter Ringnes. 8 februar arrangeres en kveld viet øl.

  Link til event her

  Programmet:

  Har du en brygger i magen, eller liker du bare smaken?

  Kom på SENT og sans deg frem til kunnskap om en av verdens mest kjente drikker gjennom tidene.

  For lenge siden brygget man hjemme, så ble det en industri og nå har mange hjemmebrygg som en hobby, så temaet for kvelden er:

  FRA INDUSTRI TIL HJEMMEBRYGG

  Kommer du torsdag åttende februar, kan du smake på ulike sorter øl, du kan høre mikrobryggehistorier, se historiske arkiv etter oslobryggeriene, vinne vår bryggequiz, være med på workshop, delta på ølbryggekurs, få en gjærleksjon og se motorsykkelen, Øl-ekspressen. Vi har også DJ og bar – og du har sansen og kommer til Teknisk museum for å være med på SENT. Plan?

  Hvor: Teknisk museum
  Når: Torsdag 8. februar klokka 1900-2300

  PROGRAM
  - Det historiske arkivet etter Ringens Bryggeri
  Vi henter fram kilder fra det historiske arkivet etter Ringnes Bryggeri og lager en liten utstilling. Her kan du se bryggeribøker, gjærjournaler, etiketter og andre kilder fra alle de store bryggeriene i Oslo; Schous Bryggeri, Frydenlund Bryggeri med flere.

  - Vi stiller ut motorsykkelen «Øl-ekspressen»
  Med sin spesielle Harley-Davidson fra 1930 ble Trygve Myrvang et kjent trekk i bybildet i Oslo. Han og motorsykkelen skapte god reklame for ølbryggeriet Ringnes.

  - En reise i Oslos ølbryggerier
  Vi viser bilder og film fra arbeidslivet og produksjonen fra blant annet Ringnes, Frydenlund og Schous Bryggeri.

  - Kildene
  Samtale om et utvalg kilder fra det historiske arkivet etter Ringnes, Frydenlund og Schous bryggeri: Hva forteller kildene om ølproduksjon og bryggerivirksomheten i Oslo? Konservator og historiker ved Teknisk museum Ingebjørg K. Eidhammer i samtale med Tore Hage, Ringnes’ historiekspert og biokjemiker og Karoline Underthun, produktutvikler av nye øltyper hos Ringnes.Ølsmaking; Med utgangspunkt i kildene vil Øyvind Langgård, bryggansvarlig ved Ringnes nye brygghus på Grünerløkka, veilede i de ulike smakene.

  - Tradisjonsbrygging
  De fleste hjemmebryggere i Norge brygger kopier av utenlandske øltyper som pils og IPA. Men det finnes også de som brygger slik de lærte av bestefar, som igjen lærte av sine foreldre. Disse bryggerne lager øl som er helt annerledes enn det ølet du kan kjøpe, og med metoder som får de profesjonelle til å måpe. Lars Marius Garshol har reist rundt i Norge og besøkt tradisjonelle bryggere, og forteller om hvordan øl fra bygde-Norge har blitt det hippeste nye i utlandet.

  - Ølgjæren – et av våre eldste husdyr. Ølgjærens historie, biokjemi og praktisk bruk.

  Biokjemiker Tore Hage, med 30 års erfaring fra norsk bryggerinæring, forteller.

  -Workshop: «Noe i gjære?»
  Vi gjør eksperimenter med gjær. Gjennom et mikroskop ser vi hvordan gjærsoppen egentlig ser ut! Kyndig veiledning av Oslo vitensenters Shahzia Vira og Safina de Klerk.

  - Bryggekurs
  Ved bryggansvarlig på Ringnes nye brygghus, Øyvind Langgård

  - Hjemmebryggerutstyr
  Vi har invitert Bryggselv til å vise fram det utstyret du trenger for å sette ditt første brygg.

  -Quiz
  Kristianiastudenenes Haandbryggelaug inviterer til bryggequiz

  Flere programposter blir annonsert framover mot SENT - følg med!
   

Del denne siden