Tenker å lage en NØ IPA lignende, spørsmål.

Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1072
FG:
Alcohol: 7.6 % by vol.
Colour: 24 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 96 IBU
BU/GU: 1.33

Fermentables
Pale Malt 7 EBC         4500 grammes
Crystal Malt 135  400 grammes
Wheat Malt         350 grammes
Aroma Malt 150 EBC 100 grammes

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Chinook 12.6% alpha 50 grammes 90 minutes
Cascade 6.5% alpha 35 grammes 30 minutes
Cascade 6.5% alpha 35 grammes 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 35 grammes 5 minutes
Cascade 6.5% alpha 35 grammes 1 minutes
Cascade 6.5% alpha 30 grammes 0 minutes
Cascade 6.5% alpha 30 grammes dry

Lurer på om aromamalten burde sløyfes? Hører den hjemme i noe som dette,det sto munich i klonen på bryggselv.no, men det har jeg ikke. Det er forsåvidt liten mengde av aromaen jeg har lagt til her, så det er vel ingen katastrofe noen veier.

Forelsket meg i IPA i helga etter 3-4-5 forskjellige typer, så nå er det det som gjelder!
 
Aromamalt (fra Castle) er i bunn og grunn en mørkere variant av münchenermalt, så jeg tenker det går greit å bruke det istedet om du ikke har munich liggende.
 
Tilbake
Topp