Pr. i dag benytter jeg følgende:
*Hjemmelaget meskekar bestående av to gjæringsdunker fra Europris hvor den ene "er falsk bunn"
*36L kjel fra Bryggselv
*7kw(?) gassbrenner
*60l konisk gjæringstank
*Vanlig kjøler, rustfri
Har forøvrig også anskaffet en nokså kraftig pumpe fra Biltema som jeg benytter til CIP, men det er vel av mindre betydning i denne sammenhengen.
I dag brygget jeg for første gang alene med akkurat dette oppsettet, og merker at ihvertfall før jeg har fått pumpe for pumping av vørter (det er på vei fra det store utland), blir det litt i tyngste laget å håndtere kjelen.
Ifm større gjæringstank prøver jeg å utnytte ihvertfall litt av denne kapasiteten og har gått opp i batchstørrelse slik at kjelen er breddfull når jeg starter kokinga.
Når jeg bruker gass står jeg også utendørs, og det er helt nødvendig å flytte kjelen både etter mesking og når vørteren skal over i gjæringstanken.
Sitter og tenker litt på hva jeg kan gjøre med dette, og forsåvidt om jeg trenger å gjøre noe når pumpa kommer...
Jeg ønsker ikke å ha noe som bruker lengre tid på å oppnå kok, samtidig vil jeg tro effektiviteten er noe bedre med f.eks induksjon..
Er det noen her som har erfaring med induksjon og batcher over de vanlige 20-25 litrene?
Med en flyttbar induksjonsplate kunne jeg nemlig gjort all bryggingen på vaskerommet helt uten å flytte på noe som helst underveis
Alternativet er å gå opp enda litt i batchstørrelse og bygge en rigg, men da blir det utendørs, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av kjølevannet på vinteren..
Er det noen som har noen erfaringer/tips å komme med?
*Hjemmelaget meskekar bestående av to gjæringsdunker fra Europris hvor den ene "er falsk bunn"
*36L kjel fra Bryggselv
*7kw(?) gassbrenner
*60l konisk gjæringstank
*Vanlig kjøler, rustfri
Har forøvrig også anskaffet en nokså kraftig pumpe fra Biltema som jeg benytter til CIP, men det er vel av mindre betydning i denne sammenhengen.
I dag brygget jeg for første gang alene med akkurat dette oppsettet, og merker at ihvertfall før jeg har fått pumpe for pumping av vørter (det er på vei fra det store utland), blir det litt i tyngste laget å håndtere kjelen.
Ifm større gjæringstank prøver jeg å utnytte ihvertfall litt av denne kapasiteten og har gått opp i batchstørrelse slik at kjelen er breddfull når jeg starter kokinga.
Når jeg bruker gass står jeg også utendørs, og det er helt nødvendig å flytte kjelen både etter mesking og når vørteren skal over i gjæringstanken.
Sitter og tenker litt på hva jeg kan gjøre med dette, og forsåvidt om jeg trenger å gjøre noe når pumpa kommer...
Jeg ønsker ikke å ha noe som bruker lengre tid på å oppnå kok, samtidig vil jeg tro effektiviteten er noe bedre med f.eks induksjon..
Er det noen her som har erfaring med induksjon og batcher over de vanlige 20-25 litrene?
Med en flyttbar induksjonsplate kunne jeg nemlig gjort all bryggingen på vaskerommet helt uten å flytte på noe som helst underveis
Alternativet er å gå opp enda litt i batchstørrelse og bygge en rigg, men da blir det utendørs, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av kjølevannet på vinteren..
Er det noen som har noen erfaringer/tips å komme med?