Ser at flere vil vite mer om utstyret til Stana, så her kommer litt...
Vi kjøpte terrassebryggeriet i vinter, og har brukt det ganske mye.
Er veldig godt fornøyd med utstyret, medfølgende bruksanvisninger og oppskrifter.
Stana var også behjelpelig med å ordne tilmålt knust malt, humle og (tørr)gjær.
Synes det var litt dyrt for utstyret, men det er solid, tar liten plass, er lett å rengjøre og fungerer godt.
Kjøleren er imidlertid for pinglete, så den har vi etterhvert byttet ut med drivstoffrør fra Biltema som fungerer en god del bedre.
Bruker liggeunderlag som vi stropper fast som isolasjon, da holder temperaturen seg fin og stabil. Tenkte å prøve å isolere enda litt til.
Bruker nå varmtvann fra krana + 2 vannkokere for å få klart meskevann så fort som mulig, da det tok veldig lang tid å varme 60 liter kaldvann til 74 grader med bare 3kW elementet..
Tar også litt tid å endre temperaturer, men lærer etterhvert mer om når elementet bør slås på og av.
Veldig praktisk med silkaret som heises opp som en brønn.
Det er også med ei god oppskrift på grovbrød med bruk av mask og vørter, så får en endelig brukt litt av masken til noe vettugt.
Mer info, bruksanvisning og oppskriftene ligger på http://www.brygging.no
Fra å bruke 11 timer på vårt første brygg, er vi nå nede i 6-7 timer fra vannkrana til gjæringbøtta.
Vi kjøpte terrassebryggeriet i vinter, og har brukt det ganske mye.
Er veldig godt fornøyd med utstyret, medfølgende bruksanvisninger og oppskrifter.
Stana var også behjelpelig med å ordne tilmålt knust malt, humle og (tørr)gjær.
Synes det var litt dyrt for utstyret, men det er solid, tar liten plass, er lett å rengjøre og fungerer godt.
Kjøleren er imidlertid for pinglete, så den har vi etterhvert byttet ut med drivstoffrør fra Biltema som fungerer en god del bedre.
Bruker liggeunderlag som vi stropper fast som isolasjon, da holder temperaturen seg fin og stabil. Tenkte å prøve å isolere enda litt til.
Bruker nå varmtvann fra krana + 2 vannkokere for å få klart meskevann så fort som mulig, da det tok veldig lang tid å varme 60 liter kaldvann til 74 grader med bare 3kW elementet..
Tar også litt tid å endre temperaturer, men lærer etterhvert mer om når elementet bør slås på og av.
Veldig praktisk med silkaret som heises opp som en brønn.
Det er også med ei god oppskrift på grovbrød med bruk av mask og vørter, så får en endelig brukt litt av masken til noe vettugt.
Mer info, bruksanvisning og oppskriftene ligger på http://www.brygging.no
Fra å bruke 11 timer på vårt første brygg, er vi nå nede i 6-7 timer fra vannkrana til gjæringbøtta.