Tilsetning av smak i ekstrakt-sett

Er det mulig å tilsette krydder, frukt eller lignenden når man brygger med ekstrakt-sett?
Når og hvordan skal det da eventuelt tilsettes? Mengde?

Hvis dette er mulig, har noen noen erfaringen å dele?
 
Selvfølgelig, hva er det du ønsker å tilsette?
Alt er mulig. Krydder er mest vanlig å tilsette siste 10 min av kok, mens f.eks frukt og kokos kanskje har best av å tilsettes i gjæringskaret
 
Har ikke funnet ut hva jeg ønsker å tilsette, så tar gjerne i mot tips!
Men har tenkt på chili, mango, koriander.

Med ekstrakt sett så har jeg kun kokt opp vann som jeg har tilsatt i gjæringskaret i lag med ekstrakten. Hvordan skal jeg da tilsette krydder?
 
Tørket, "semitørket" chili tror jeg ville kokt opp sammen med vannet. Mango, kjøp fersk, skal ikke være bakterier på innsiden av en fin mango
og tilsett etter stormgjæring
Fersk koriander tror jeg ikke blir så bra i øl, kan fort bli "såpesmak" tror jeg, men korianderfrø er vanlig å koke 10 -5 min
 
Tilbake
Topp