FrodeSy
Norbrygg-medlem
Er dessverre snart tom for min første batch med APA, men det betyr bare at den falt i god smak. Dessuten har den tapt mye av den gode aromaen den siste tiden, så da er det kanskje like greitt... Uansett. Vil brygge en ny APA til våren / sommeren da jeg vil ha en lettdrikkelig og god pale ale (satser på mye fint vær og lange sommerkvelder ).
På første batch (lys ekstrakt med 5 % steepa carapils) brukte jeg Wyeast 1056 american ale som gjær, Chinook som bitterhumle, Cascade som smak og aroma samt tørrhumlet med Amarillo og Cascade (to ulike batcher). Har i tillegg til disposisjon nå også Centennial, Columbus og Summit. Er hypp på Summit siden den blir markedsført som perfekt til amerikanske pale ales / ipas, men har ikke bestemt meg ennå. (Tenker at det kanskje blir litt for lite kompleks smak med bare en single hop?) Det er spesielt ett punkt som gjør meg usikker, men dette har kanskje ikke med humla å gjøre i det heile tatt?
Jeg synes de fleste IPAene fort får en litt såpeaktig smak og lurer på hva dette kan komme av (malttype, mesking, humle, gjærtype, gjæringstemperatur, anna?) Hadde satt stor pris på om noen av forummedlemmene har erfaring å bidra med :amen: ? Når det gjeld APA så har jeg smakt for få "kommersielle" APAs til at jeg kan konkludere tilsvarende der, men min egen APA hadde ikke dette problemet.
Ang gjær så tenker jeg nå å bruke Safale US-05.
På første batch (lys ekstrakt med 5 % steepa carapils) brukte jeg Wyeast 1056 american ale som gjær, Chinook som bitterhumle, Cascade som smak og aroma samt tørrhumlet med Amarillo og Cascade (to ulike batcher). Har i tillegg til disposisjon nå også Centennial, Columbus og Summit. Er hypp på Summit siden den blir markedsført som perfekt til amerikanske pale ales / ipas, men har ikke bestemt meg ennå. (Tenker at det kanskje blir litt for lite kompleks smak med bare en single hop?) Det er spesielt ett punkt som gjør meg usikker, men dette har kanskje ikke med humla å gjøre i det heile tatt?
Jeg synes de fleste IPAene fort får en litt såpeaktig smak og lurer på hva dette kan komme av (malttype, mesking, humle, gjærtype, gjæringstemperatur, anna?) Hadde satt stor pris på om noen av forummedlemmene har erfaring å bidra med :amen: ? Når det gjeld APA så har jeg smakt for få "kommersielle" APAs til at jeg kan konkludere tilsvarende der, men min egen APA hadde ikke dette problemet.
Ang gjær så tenker jeg nå å bruke Safale US-05.