Hei folkens!
Da er også jeg den lykkelige eier av en splitter ny, funklende Speidel 20L.
I den regi lurer jeg på om noen av dere kunnskapsrike og erfarne bryggere har en forholdsvis enkel og god oppskrift på en Ale.
Jeg er helt fersk i gamet, og tar i mot alle tips og veiledninger med åpne armer.
Trenger litt tips om:
* Desinfisering ( hvilke kjemikalier er enklest og best å bruke? Forklar gjerne hvordan dere starter fra scratch til slutt).
* Malt ( Hvor fint knuser dere dette til Speidel? Er Corona mølle brukendes, eller bør man ha valsemølle?)
* Humle ( Er pellets det enkleste å bruke i en Speidel, eller foretrekkes blomst?)
* Gjær (Dersom jeg vil bruke flytendes gjær, på hvilken måte lager jeg enklest en god løsning på dette?).
Veldig interessant lesning og ekspertise på dette forumet.
På forhånd takk.
Da er også jeg den lykkelige eier av en splitter ny, funklende Speidel 20L.
I den regi lurer jeg på om noen av dere kunnskapsrike og erfarne bryggere har en forholdsvis enkel og god oppskrift på en Ale.
Jeg er helt fersk i gamet, og tar i mot alle tips og veiledninger med åpne armer.
Trenger litt tips om:
* Desinfisering ( hvilke kjemikalier er enklest og best å bruke? Forklar gjerne hvordan dere starter fra scratch til slutt).
* Malt ( Hvor fint knuser dere dette til Speidel? Er Corona mølle brukendes, eller bør man ha valsemølle?)
* Humle ( Er pellets det enkleste å bruke i en Speidel, eller foretrekkes blomst?)
* Gjær (Dersom jeg vil bruke flytendes gjær, på hvilken måte lager jeg enklest en god løsning på dette?).
Veldig interessant lesning og ekspertise på dette forumet.
På forhånd takk.