johanw
Norbrygg-medlem
Før jeg begynte med ølbrygging har eg hatt som årlig tradisjon å lage julegløgg etter Gøteborgspostens oppskrift. Denne pleier å bli skikkelig god, men når man ser på ingrediensene så må være rom for forbedring, i det minste på valg av gjær.. Oppskriften oversatt til norsk nedenfor.
5 liter vørterøl
5 poteter, skivet
1 pakke fersk bakegjær
1 pose hel nellik
1 pose kardemommekjerner
1 bit fersk ingefær (ca 5 cm)
1 kanelstang
1-2 pakker med rosiner (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo sukker
Blandes uten å koke i 10-liter bøtte, gjæres i romtemperatur.
Et tips er å hakke rosinene, i tillegg pleier jeg å slenge i pomeranseskall i litt andre julekrydder jeg får tak i.
Hva kunne man gjort for å gjøre denne mere morsom? Brygget vørteren selv, annen gjær, humle!?
5 liter vørterøl
5 poteter, skivet
1 pakke fersk bakegjær
1 pose hel nellik
1 pose kardemommekjerner
1 bit fersk ingefær (ca 5 cm)
1 kanelstang
1-2 pakker med rosiner (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo sukker
Blandes uten å koke i 10-liter bøtte, gjæres i romtemperatur.
Et tips er å hakke rosinene, i tillegg pleier jeg å slenge i pomeranseskall i litt andre julekrydder jeg får tak i.
Hva kunne man gjort for å gjøre denne mere morsom? Brygget vørteren selv, annen gjær, humle!?