hei
Da er mitt andre ekstraktbrygg satt ferdig til gjæring(med krystall og sjokolademalt) Jeg har ingen anelse om hva jeg har lagd, men tanken var å prøve å "etterligne" american amber ale oppskriften på http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-amber-ale-50l
Såklart med litt modifiseringer :ilike: (Gi meg gjerne tips/svar om hvilken øl jeg har brygget :yes: )
Om dette er noen suksess vet jeg ikke, men oppskriften ser slik ut:
American amber fredrikstyle (American Amber Ale)
Original Gravity (OG): 1.056 (°P): 13.8
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol (ABV): 5.50 %
Colour (SRM): 13.1 (EBC): 25.7
Bitterness (IBU): 66.9 (Average)
41.38% Liquid Malt Extract - Amber
41.38% Liquid Malt Extract - Light
11.49% Dry Malt Extract - Amber
4.6% Crystal 90
1.15% Chocolate
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.5 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
2.3 g/L Amarillo (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
2.3 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
Fermented at 20-23°C with Safale US-05
Det jeg lurer mest er egentlig om det er noen suksess å bruke columbus-humle til tørrhumling? Noen som har noen erfaringer med den som tørrhumle?
Da er mitt andre ekstraktbrygg satt ferdig til gjæring(med krystall og sjokolademalt) Jeg har ingen anelse om hva jeg har lagd, men tanken var å prøve å "etterligne" american amber ale oppskriften på http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-amber-ale-50l
Såklart med litt modifiseringer :ilike: (Gi meg gjerne tips/svar om hvilken øl jeg har brygget :yes: )
Om dette er noen suksess vet jeg ikke, men oppskriften ser slik ut:
American amber fredrikstyle (American Amber Ale)
Original Gravity (OG): 1.056 (°P): 13.8
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol (ABV): 5.50 %
Colour (SRM): 13.1 (EBC): 25.7
Bitterness (IBU): 66.9 (Average)
41.38% Liquid Malt Extract - Amber
41.38% Liquid Malt Extract - Light
11.49% Dry Malt Extract - Amber
4.6% Crystal 90
1.15% Chocolate
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.5 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
2.3 g/L Amarillo (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
2.3 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
Fermented at 20-23°C with Safale US-05
Det jeg lurer mest er egentlig om det er noen suksess å bruke columbus-humle til tørrhumling? Noen som har noen erfaringer med den som tørrhumle?