Tips til tørrhumling- columbus

hei
Da er mitt andre ekstraktbrygg satt ferdig til gjæring(med krystall og sjokolademalt) :D Jeg har ingen anelse om hva jeg har lagd, men tanken var å prøve å "etterligne" american amber ale oppskriften på http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-amber-ale-50l
Såklart med litt modifiseringer  :ilike: (Gi meg gjerne tips/svar om hvilken øl jeg har brygget  :yes: )
Om dette er noen suksess vet jeg ikke, men oppskriften ser slik ut:

American amber fredrikstyle (American Amber Ale)

Original Gravity (OG): 1.056  (°P): 13.8
Final Gravity (FG):    1.014  (°P): 3.6
Alcohol (ABV):        5.50 %
Colour (SRM):          13.1  (EBC): 25.7
Bitterness (IBU):      66.9  (Average)

41.38% Liquid Malt Extract - Amber
41.38% Liquid Malt Extract - Light
11.49% Dry Malt Extract - Amber
4.6% Crystal 90
1.15% Chocolate

0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.5 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
2.3 g/L Amarillo (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
2.3 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)

Fermented at 20-23°C with Safale US-05

Det jeg lurer mest er egentlig om det er noen suksess å bruke columbus-humle til tørrhumling? Noen som har noen erfaringer med den som tørrhumle?
 
Har kun columbus liggende. 50gr. Men tar meg ikke lang tid å stikke til butikken for å kjøpe noe bedre egnet... Så vidt jeg har skjønt er vel columbus best egnet til bitterhumle så.
 
Kanskje ikke helt super siden den har så høy alphasyre. Amarillo er alltid en fjong tørrhumle og funker nok brillefint i brygget her.
 
Høg alpha treng ikkje nødvendigvis bety at den er uegna til tørrhumling, men er einig i at amarillo kansje er vegen og gå.
 
Når basen er columbus, så ville jeg gått mer i retning av chinook enn amarillo til tørr humling.. 
 
Tilbake
Topp