Hei!
Jeg har to spm. Vi er en gjeng som har satt et brygg forrige uke og planlegger et nytt neste uke. Det første var Cinncinati pale ale fra plamer's how to brew, men vi bommet litt med humlen ser vi nå i ettertid. Har lagt oppskriften inn i beersmith og da får vi 65IBU framfor de 30 som det skulle vært. Blir dette bare tull, eller blir det drikkenes?
Spørsmål 2
Til vårt neste brygg har vi lyst til å lage en wit:
0,05 kg Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 17,1 IBUs
0,87 oz Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 4 -
0,87 oz Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice 5 -
1,2 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,01ml] Yeast 6 -
1,74 kg Wheat Liquid Extract (8,0 SRM) Extract 2 50,0 %
1,74 kg Pale Liquid Extract (8,0 SRM) Extract 1 50,0 %
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,047 SG Measured Original Gravity: 1,049 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG Measured Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,8 % Actual Alcohol by Vol: 4,8 %
Bitterness: 17,1 IBUs Calories: 458,6 kcal/l
Est Color: 7,1 SRM
Men vi er avhengig av å dele opp oppskriften pga av utstyr, spørsmålet mitt da er; skal alt ekstraktet kokes fra begynnelsen av eller bare halvparten? Leker meg i beersmith og da ser jeg at det eneste som forandrer seg i de to tilfellene er hvor mye humle jeg må ha i. Er det det som er poenget? at hvis jeg koker alt fra begynnelsen så må jeg ha mer humle enn hvis jeg bare tar halvparten?
To kjappe til; noen andre som har brygget cinncinati pale ale? isåfall, er den god?
og er det noen som har noen innvendinger til wit oppskriften?
Jeg har to spm. Vi er en gjeng som har satt et brygg forrige uke og planlegger et nytt neste uke. Det første var Cinncinati pale ale fra plamer's how to brew, men vi bommet litt med humlen ser vi nå i ettertid. Har lagt oppskriften inn i beersmith og da får vi 65IBU framfor de 30 som det skulle vært. Blir dette bare tull, eller blir det drikkenes?
Spørsmål 2
Til vårt neste brygg har vi lyst til å lage en wit:
0,05 kg Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 17,1 IBUs
0,87 oz Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 4 -
0,87 oz Orange Peel, Bitter (Boil 5,0 mins) Spice 5 -
1,2 pkg Belgian Wit Ale (White Labs #WLP400) [35,01ml] Yeast 6 -
1,74 kg Wheat Liquid Extract (8,0 SRM) Extract 2 50,0 %
1,74 kg Pale Liquid Extract (8,0 SRM) Extract 1 50,0 %
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,047 SG Measured Original Gravity: 1,049 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG Measured Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,8 % Actual Alcohol by Vol: 4,8 %
Bitterness: 17,1 IBUs Calories: 458,6 kcal/l
Est Color: 7,1 SRM
Men vi er avhengig av å dele opp oppskriften pga av utstyr, spørsmålet mitt da er; skal alt ekstraktet kokes fra begynnelsen av eller bare halvparten? Leker meg i beersmith og da ser jeg at det eneste som forandrer seg i de to tilfellene er hvor mye humle jeg må ha i. Er det det som er poenget? at hvis jeg koker alt fra begynnelsen så må jeg ha mer humle enn hvis jeg bare tar halvparten?
To kjappe til; noen andre som har brygget cinncinati pale ale? isåfall, er den god?
og er det noen som har noen innvendinger til wit oppskriften?