Jeg har for øyeblikket en batch Kinn Tomasmesse (som vel er en belgisk quadruppel) til gjæring, og synes den begynner å komme vel langt ned..
OG 1.086, MJ M31 Belgian triple gjær, pitchet på 20c og steget opp til 27c. Etter et mildt sagt heftig gjæringsforløp er den etter halvannen uke nede i 1.006 - og det er ikke helt dødt ennå. Oppskriften indikerer 1.013-17.
Hva tror dere - blir dette i overkant tørt sånn typemessig, eller kan den bli helt ok? Prøven smaker forsåvidt godt, men innehar jo et uungåelig alkoholstikk med sine omlag 10,5% (som forhåpentligvis kan dempes betraktelig ved lagring).
OG 1.086, MJ M31 Belgian triple gjær, pitchet på 20c og steget opp til 27c. Etter et mildt sagt heftig gjæringsforløp er den etter halvannen uke nede i 1.006 - og det er ikke helt dødt ennå. Oppskriften indikerer 1.013-17.
Hva tror dere - blir dette i overkant tørt sånn typemessig, eller kan den bli helt ok? Prøven smaker forsåvidt godt, men innehar jo et uungåelig alkoholstikk med sine omlag 10,5% (som forhåpentligvis kan dempes betraktelig ved lagring).