Tommelfinger-regel for ren O2 i pils

Dersom 25 L vørter vert metta med oksygen etter eitt minutt, vil det ikkje verte noko større metning etter 2 minutt. Einaste resutatet er bortkasta oksygen.
 
Dersom 25 L vørter vert metta med oksygen etter eitt minutt, vil det ikkje verte noko større metning etter 2 minutt. Einaste resutatet er bortkasta oksygen.
Du kommer fint over det anbefalte nivå om du kjører på for mye. Det resulterer i bla fusel
 
Dersom 25 L vørter vert metta med oksygen etter eitt minutt, vil det ikkje verte noko større metning etter 2 minutt. Einaste resutatet er bortkasta oksygen.

Men du metter ikke vørteren i en normalstor batch etter ett minutt med 1 L/min, du skaffer bare nok til en normal gjæring, dvs. 8-12 ppm. Avhengig av temperaturen er vørteren mettet ved 40-55 ppm. Så det blir som @Glenn sier, du kan fort få for mye, og et resultat kan bli fusel - noe jeg kan bekrefte:(.
 
Det er tommelfinger regel, så er opptaket avhengig av temperatur, og hvordan du gjør det. Bruker man luftesten øker kontaktflaten og sirkulasjonen. Ta utgangspunkt i regelen og evaluer resultatet, juster derfra.
 
Tilbake
Topp