tørhumling og desinfisering

Hei.

jeg er ny i gamet og vurderer et brygg hvor tørrhumling er en del av prosessen.

lurer her på om jeg ikke må varmebehandle humlen før den tilsettes batchen? slik at uønskede bakterier ikke sniker seg i.
 
Jeg bruker å ha den oppmålte mengden humle i en pose i fryseren. Få bakterier som trives der  ;)
 
Det er veldig liten sannsynlighet at tørrhumlingen drar med seg bakterier. Vanlig håndhygiene, og ha dunken åpen så kort tid som mulig. Har gått fint på mine brygg ihvertfall :)
 
Bare hell humla rett i. Vil du være fancy kan du flushe humla med Co2 før du har den i (ekstra sikkerhet mot oksidering). Humla er antiseptisk og pH-en og alkoholen i ølet vil knerte det det aller meste av ulumskheter.
 
Jeg lager alltid klart til tørrhumling på bryggedag. Starsaner en tupperwareboks, måler opp humlen og setter dette i frysen. Tiner det opp dagen for tørrhumlingen og hiver det rett oppi.

Men det tror jeg er litt overkill. Humle er jo antiseptisk, så det vil overraske meg dersom det er noe farlig som lever på humlen uansett. Tidligere målte jeg bare opp humlen og hev det i gjæringskaret med hendene, gikk bra det og.
 
Du trenger ikke å tine opp humla dagen før. Bare kast det rett oppi spannet. Humlen inneholder utrolig lite vann, og tining av pellets tar bare minutter. :)
 
Skjønner at den setningen var litt dårlig formulert... :)

Tar humlen ut av frysen når jeg kommer fra jobb, og tørrhumler etter middag, det pleier å ta en time eller to :)
 
Takk for mange bra svar. da kan jeg være sikker på at jeg ikke ødelegger batchen.  :) prøve meg uten CO₂ for å gjøre det minst mulig avansert.:)
 
Tilbake
Topp