Tørrgjær og lager

Jeg mener å ha lest et sted en gang at det er mest anbefalt å bruke ferskgjær til lager, men jeg ser også at det i senere tid har kommet en del mer tørr undergjær på markedet. Vil det si at dette har endret seg eller er det fortsatt veldig mange grunner til å bruke ferskgjær til dette? Jeg spør fordi jeg aldri har brygget med fersk gjær før, og heller aldri har brygget en lager, så jeg tenkte kanskje det var lurt å prøve en ting av gangen.
 
Saflager S-23, som var den første tørrlagergjæren, er det mange som har hatt litt blandete erfaringer med. Typisk blir den litt vel fruktig. Med W34/70 endret det seg mye, og vi fikk en god allround lagergjær. De nyere variantene har jeg ikke erfaring med.

Sent from my HTC One using Tapatalk
 
Mine erfaringer er at  S 23 gir deg all annen smak  enn det man ønsker seg i en lager som f.eks tutti frutti . W34/70 lager rene lagerøl og er ganske lik WLP 830 German lager.
Husk at du må ha dobbelt så mye gjær til en lager i forhold til en ale.
 
Jeg har brukt Saflager w34/70 på mange pilsnerbrygg nå, og jeg har bare positive erfaringer.
Jeg bruker ca 70 gram på en 70 liter batch.
Bruker OG 1.050 og den gjærer alltid ut til FG 1.009.
 
Tilbake
Topp