Hei.
Ser det er flere her som spør om bruk av tørrgjær som erstatning for ulike typer flytende gjær, tørrgjær A vs tørrgjær B til øltype slik-og-sånn, osv. - Og det finnes folk som kan svare på det meste. Vi suger til oss etter fattig evne, vi nybegynnere...
Men: Finnes det ett eller annet sted en grei oversikt over den slags, altså hvilke tørrgjær som kan brukes som erstatning for hvilke flytende gjær? Jeg ser for meg at her kan det være kategorier av typene "Du vil ikke merke forskjell", "Går an, men blir ikke helt det samme", "Det blir greit øl, men ikke det du prøver å lage" og "Don't even think about it" (- eller noe slikt - dere skjønner hvor jeg vil).
Kommer nok til å holde meg til tørrgjær inntil videre - men nesten alle oppskrifter opererer med flytende gjær, og det hadde vært greit om det finnes et sted en greit kan sjekke hva som kan eller ikke kan brukes i stedet.
Ser det er flere her som spør om bruk av tørrgjær som erstatning for ulike typer flytende gjær, tørrgjær A vs tørrgjær B til øltype slik-og-sånn, osv. - Og det finnes folk som kan svare på det meste. Vi suger til oss etter fattig evne, vi nybegynnere...
Men: Finnes det ett eller annet sted en grei oversikt over den slags, altså hvilke tørrgjær som kan brukes som erstatning for hvilke flytende gjær? Jeg ser for meg at her kan det være kategorier av typene "Du vil ikke merke forskjell", "Går an, men blir ikke helt det samme", "Det blir greit øl, men ikke det du prøver å lage" og "Don't even think about it" (- eller noe slikt - dere skjønner hvor jeg vil).
Kommer nok til å holde meg til tørrgjær inntil videre - men nesten alle oppskrifter opererer med flytende gjær, og det hadde vært greit om det finnes et sted en greit kan sjekke hva som kan eller ikke kan brukes i stedet.