Hei,
Har sett en del forumposter her som gjelder å tørrhumle brygget sitt.
Uten å vite om dette er nødvendig i det hele tatt, så har jeg lyst til å prøve, bare for å ha prøvd.
Har sett for meg at det neste settet som skal settes til uka vil være en Amerikansk IPA. http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-ipa-3kg
Det står at det allerede er humlet med Amarillo og Centennial, så om jeg skyter meg i foten så er det greit å få ett tips om at dette er dødfødt. Hvis det derimot kan lønne seg å tørrhumle så lurer jeg på hvilken humle det vil være akutelt å bruke, samt mengde. Jeg er ute etter en gran/furu lignende aroma.
Finnes det en kalkulator av et slag som kan hjelpe meg til dette senere mtp mengde osv?
Er det slik å forstå at man kjøpe pellets å bare hive oppi bøtta ett par dager etter stormgjæringen, eller burde det gjøres på en annen måte?
Har sett en del forumposter her som gjelder å tørrhumle brygget sitt.
Uten å vite om dette er nødvendig i det hele tatt, så har jeg lyst til å prøve, bare for å ha prøvd.
Har sett for meg at det neste settet som skal settes til uka vil være en Amerikansk IPA. http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-ipa-3kg
Det står at det allerede er humlet med Amarillo og Centennial, så om jeg skyter meg i foten så er det greit å få ett tips om at dette er dødfødt. Hvis det derimot kan lønne seg å tørrhumle så lurer jeg på hvilken humle det vil være akutelt å bruke, samt mengde. Jeg er ute etter en gran/furu lignende aroma.
Finnes det en kalkulator av et slag som kan hjelpe meg til dette senere mtp mengde osv?
Er det slik å forstå at man kjøpe pellets å bare hive oppi bøtta ett par dager etter stormgjæringen, eller burde det gjøres på en annen måte?