Hei! Har en gjæringsdunk med i underkant av 23 liter Muntons Gold Continental Pilsner som har stått kjølig snart 3 uker (har brukt lagergjær). I løpet av de tre ukene har jeg fått skaffa utstyr og råvarer til all grain-brygging, og siden jeg derfor har litt humle liggende tenkte jeg det kunne være verdt forsøket å stikke om halvparten og tilsette litt Saaz som tørrhumle til den ene dunken, for å sammenligne med og uten. Men jeg har egentlig ikke noen formening om hvor mye jeg bør tilsette, og de fleste tråder ang. tørrhumling handler om IPA og slikt, hvor det skal være betraktelig mer humlesmak. Noen tips? Snakk om roughly 10 liter (kanskje 15, for jeg har vel strengt tatt lite å tape på å gi ølet mer aroma).
Edit: K, lest litt rundt, og ser at tørrhumling med Saaz blir omtalt som en fin måte å ødelegge øl på... Men hva med å koke opp litt vann, ha humla i vannet, og så tilsette dette til gjæringsdunken, vil det gi en smak som fungerer bedre?
Edit: K, lest litt rundt, og ser at tørrhumling med Saaz blir omtalt som en fin måte å ødelegge øl på... Men hva med å koke opp litt vann, ha humla i vannet, og så tilsette dette til gjæringsdunken, vil det gi en smak som fungerer bedre?