Gahr
Norbrygg-medlem
En OG på 1040 er helt ok for en tørr stout. Guinness holder 1039. Humlen heter forresten East Kent Goldings.
Hvis du skal gå et hakk opp i kvalitet, vil jeg råde deg til å gå over til å brygge med maltekstrakt/spraymalt og spesialmalt, samt å bruke litt bedre gjær enn det som følger med i ølsett. Coopers-gjæren er ok, men dessverre ikke mer enn det. Flytende gjær fra Wyeast eller White Labs, samt en del tørrgjær fra Lallemand og Fermentis er å foretrekke. Oppskrifter og fremgangsmåter skal man alltids hjelpe til med her på forumet.
Hvis du skal gå et hakk opp i kvalitet, vil jeg råde deg til å gå over til å brygge med maltekstrakt/spraymalt og spesialmalt, samt å bruke litt bedre gjær enn det som følger med i ølsett. Coopers-gjæren er ok, men dessverre ikke mer enn det. Flytende gjær fra Wyeast eller White Labs, samt en del tørrgjær fra Lallemand og Fermentis er å foretrekke. Oppskrifter og fremgangsmåter skal man alltids hjelpe til med her på forumet.