Jeg og mine medbryggere brygga sist lørdag to stouter. Begge ganske kraftige, over 1070 i OG. Jeg hadde på forhånd lagd et par store gjærstartere, hver på ca. 3,5 liter med Wyeast 1056, en slurry fra et tidligere brygg. Disse kom senere i gang enn jeg trodde og rakk ikke bunnfelle før gjæra skulle i vørteren. Dermed fordelte vi den ene starteren på de to stoutene, den andre tenkte vi å først la bunnfelle så dekantere og tilsette senere. Starteren begynner først nå å bli ferdiggjæret, det tar sikkert enda et par dager før den bunnfeller.
Spørsmålet er da: Er det noe vits å tilsette den så sent etter ølet har starta å gjære? Vi underpitchet vel grovt da vi bare brukte den ene gjærstarteren, men er det lurt å tilsette mer gjær så sent i prosessen?
Spørsmålet er da: Er det noe vits å tilsette den så sent etter ølet har starta å gjære? Vi underpitchet vel grovt da vi bare brukte den ene gjærstarteren, men er det lurt å tilsette mer gjær så sent i prosessen?