Jeg har tenkt å gi meg i kast med bryggegamet igjen etter en tids pause. Noe jeg har hatt lyst til lenge er å lage en skikkelig kraftig stout. Tenk typ Kinn Svartekunst og de baner. Kanskje også habanero chili...
Det jeg er ute etter er altså en stout på omtrent 12%, med masse smak og aroma i retning av kaffe, lær og mørke bær. jeg legger ved en oppskrift fra en porter jeg lagde for årevis siden som jeg synes smaken ble veldig fin på, men den var litt "kort" i ettersmaken i forhold til det jeg sikter på med dette brygget. Instinktivt tenker jeg roasted barley og kanskje havregryn for å få mer ettersmak og kanskje noe flaket ris for munnfølelse... men er åpen for forslag.
"Frostnatt" Engelsk porter 2017
10,5 kg Pale malt (viking)
2,25 kg hvetemalt
0,6 kg svartmalt 1500 EBC
1 kg crystal 150 EBC
0,375 kg "pale sjokolademalt" 600 EBC
0,375 kg sjokolademalt 1200 EBC
Mesk 62 gr i 30 min, 68 gr i 30 min, utmesk 75 gr 15 min. Volum pre boil ca 65 liter.
Single hop Fuggles 6% alfasyre, 140g 60 min, 70g 15 min, 70g 2 min.
Gjær: WLP002 på 4 liters starter.
OG 1064, FG 1020
Jeg må selvfølgelig høyere med OG og ha en sintere gjær på en slik stout som jeg snakker om.
Det jeg er ute etter er altså en stout på omtrent 12%, med masse smak og aroma i retning av kaffe, lær og mørke bær. jeg legger ved en oppskrift fra en porter jeg lagde for årevis siden som jeg synes smaken ble veldig fin på, men den var litt "kort" i ettersmaken i forhold til det jeg sikter på med dette brygget. Instinktivt tenker jeg roasted barley og kanskje havregryn for å få mer ettersmak og kanskje noe flaket ris for munnfølelse... men er åpen for forslag.
"Frostnatt" Engelsk porter 2017
10,5 kg Pale malt (viking)
2,25 kg hvetemalt
0,6 kg svartmalt 1500 EBC
1 kg crystal 150 EBC
0,375 kg "pale sjokolademalt" 600 EBC
0,375 kg sjokolademalt 1200 EBC
Mesk 62 gr i 30 min, 68 gr i 30 min, utmesk 75 gr 15 min. Volum pre boil ca 65 liter.
Single hop Fuggles 6% alfasyre, 140g 60 min, 70g 15 min, 70g 2 min.
Gjær: WLP002 på 4 liters starter.
OG 1064, FG 1020
Jeg må selvfølgelig høyere med OG og ha en sintere gjær på en slik stout som jeg snakker om.