Trenger litt bistand på en IPA!!

Hei og god påske!
Skal brygge en IPA neste helg.. Trenger jeg noe mere,
eventuelt noen justeringer av malttyper og humler?
Se vedlagt fra beertools
På forhånd takk  :ilike:
 

Vedlegg

  • Print.pdf
    53,8 KB · Sett: 74
Koker du virkelig bare 10 liter og tynner ut til 20, eller er det som står der feil? Det er jo ellers en fremgangsmåte som vanligvis brukes til ekstrakt.

Uansett: Du kan godt bruke mye mer humle til en IPA, og aromahumlen kan med fordel tilsettes like etter kokeslutt. Personlig ville jeg stokket om på rekkefølgen og brukt Amarillo til smak eller aroma og Northern Brewer til bitterhet, siden Northern Brewer har en mintsmak jeg ikke liker så godt, og siden Amarillo er digg. Men det er en smakssak.

Maltsammensetningen ser grei ut.
 
Kjetil S skrev:
Koker du virkelig bare 10 liter og tynner ut til 20, eller er det som står der feil? Det er jo ellers en fremgangsmåte som vanligvis brukes til ekstrakt.

Det kom vel litt feil frem, men i dag har jeg bare en 14 liters kjel, må skaffe større. Har kun laget 10ltrs batcher tidligere(liker ikke å slå ut for mye mislykket øl). Nå blir det imidlertidig en kjølebag og skylling på vanligvis etter endt mesking.
Har hørt at noen tilsetter hvetemalt for og få "kropp".....?
Noen synspunkter på dette?
 
Tilbake
Topp