Trenger tips verdørende gjæring

Heisann

Søndag satte jeg en juleøl

2,50 kg Lager Malt
1,50 kg Munich Malt
0,70 kg Caramel/Crystal Malt - 80L
0,20 kg Chocolate Malt
0,30 kg Dememera Sugar
60,00 g Saaz
2,00 g Nellik  
2,00 g Anise, Star
10,00 g Saaz
10,00 g Irish Moss
20,00 g Orange Peel, Sweet  
1,0 pkg SafAle English Ale

Ølet hadde en OG på 1079.

Den har siden da stått i kjellerboden og gjæret på ca 17 grader.
Lørdag reiser jeg på fjellet for å se etter ryper i seks dagerr, og vet ikke om det blir kaldere i været eller ikke, og blir det kaldere vil det da også kunne falle ned i 15 grader i kjelleren. (er meldt litt kaldere)

Vil det smarteste være å bære denne opp i en bod inne på ca 20 grader den siste uka, som også medfører at grumset har lagt seg i bunnen når det skal flaskes neste helg? eller lønner det seg å la det stå i kjelleren og heller bære det opp en til to dager før flasking?
 
Tilbake
Topp