Tresorter i øl, gjerne gran eller bjørk

Om du vil bruke bjørk, kan du jo vente til våren og tappe sevja av treet og bruke denne å brygginga istedenfor vanlig vann. Pass på å gjøre nødvendige ph-justeringer i mesken da sevja sikkert har en annen ph en det vanlige bryggevannet ditt. Veldig skeptisk til å tørrhumle m blader. Humle inneholder syre som holder bakterier i sjakk, men om bladene gjør det samme tviler jeg på.
 
lawplace skrev:
Jeg fant bjørkeblader ment til te. (Link under)
Skal kjøpe inn og lukte litt på dem. Om de duger til te og ikke er tilsatt noe tror jeg at jeg kommer til å gjøre et forsøk.

Jeg husker speiderturenes bjørkblad-te som skikkelig bitter... og som overskygget smaken. Kanskje mer egnet som erstatning for bitterhumle?
 
Jeg har ihvertfall fryktelige minner fra å ha prøvd forskjellige birch root beers, så bjørkesevje kommer jeg aldri til å prøve!
 
Tilbake
Topp