Hei,
Jeg har gjort et lite eksperiment med å brygge 4,5 liter med trippel der jeg brukte gjær som ble dyrket frem fra en flaske Westmalle. Enkel oppskrift: 84 % pils malt, 16 % sukker. OG var på 1082. Men FG er nede i 1004.
Har sett på andre trippel oppskrifter og ser sjelden en slik lav FG. Kan det bety en eller annen infeksjon? Smakte akkurat på brygget (nettopp ferdig gjæret) og det er ingen bismaker slik jeg kan kjenne det nå (men ble kanskje vel sterk på alkohol ).
Skal selvfølgelig flaske brygget, men er litt usikker på hva jeg kan vente med at dette fremover .
Noen tanker?
Hilsen, tommy
Jeg har gjort et lite eksperiment med å brygge 4,5 liter med trippel der jeg brukte gjær som ble dyrket frem fra en flaske Westmalle. Enkel oppskrift: 84 % pils malt, 16 % sukker. OG var på 1082. Men FG er nede i 1004.
Har sett på andre trippel oppskrifter og ser sjelden en slik lav FG. Kan det bety en eller annen infeksjon? Smakte akkurat på brygget (nettopp ferdig gjæret) og det er ingen bismaker slik jeg kan kjenne det nå (men ble kanskje vel sterk på alkohol ).
Skal selvfølgelig flaske brygget, men er litt usikker på hva jeg kan vente med at dette fremover .
Noen tanker?
Hilsen, tommy