Hei !
Jeg er/ har vært en ivrig hjemmebrygger inntill nylig.
Kjøpte ølsettet Muntos Nut Ale og Gerodie Bitter fra Europris.
Altså overgjæret øl.
Fulgt instruksjoner nøye hva gjelder:
Rengjøring/ desinfisering,
Gjæringstemperatur ( 20-23 C).
Sukkerinnhold 1 kg.
Oppkok av vann.
Måling av sukkermengde (OG og FG).
Alt av gjæringskar er tett og desinfisert osv.
Gjærer fint og i ca. 6 dager da det plupper lite i gjærlåsen til slutt.
Legger til oppkokt sukkerlake i flaskene og til lagring i ca. 2 uker.
Det blir fin karbonering, ingen problem med det, men det smaker IKKE ØL.
Heller en syrlig/ surt vannaktig maltfarget veske med noe stram alkoholsmak.
Tok meget par smaksprøver men blir heller ikke dårlig av dette SKVIPET på
godt norsk.
Prøvd dette sette x 2 nå og fulgt instruksjoner til punkt og prikke. Det blir ALDRI
GODT øl av dette.
Hva er galt ?
Jeg er/ har vært en ivrig hjemmebrygger inntill nylig.
Kjøpte ølsettet Muntos Nut Ale og Gerodie Bitter fra Europris.
Altså overgjæret øl.
Fulgt instruksjoner nøye hva gjelder:
Rengjøring/ desinfisering,
Gjæringstemperatur ( 20-23 C).
Sukkerinnhold 1 kg.
Oppkok av vann.
Måling av sukkermengde (OG og FG).
Alt av gjæringskar er tett og desinfisert osv.
Gjærer fint og i ca. 6 dager da det plupper lite i gjærlåsen til slutt.
Legger til oppkokt sukkerlake i flaskene og til lagring i ca. 2 uker.
Det blir fin karbonering, ingen problem med det, men det smaker IKKE ØL.
Heller en syrlig/ surt vannaktig maltfarget veske med noe stram alkoholsmak.
Tok meget par smaksprøver men blir heller ikke dårlig av dette SKVIPET på
godt norsk.
Prøvd dette sette x 2 nå og fulgt instruksjoner til punkt og prikke. Det blir ALDRI
GODT øl av dette.
Hva er galt ?