Kalja Mallas er rugmalt.
Det er ikke sirup, men i fast form.
Den er mørkbrent og karamellisert.
Bidrar sannsynligvis lite til gjærbart sukker.
Fås i finske dagligvareforretninger i 1 og 5 kg poser.
Egil B.
Hvilken effekt har bruken av denne malten på brygget? Og ville det evt vært mulig å distribuere mindre mengder av denne malten blant norske hjemmebryggere? For det er sikkert ikke mange som ofte er innom Finland. Eller vil du gjerne holde denne Hellige Gralen til deg selv?
Jeg har kjøpt det på butikkene rett over grensa i Kilpisjarvi.
Da har jeg tatt med et par kilo av gangen.
I ett brygg på 25 liter har jeg brukt ca. 150 gram sammen med 5 kg pale malt.
Det gir en fin kobberfarge på brygget, og en aning av karamell, med litt brent smak i bunnen.
Ser for meg at det kunne være interessant å eksperimentere med kalljamallas i porter og stout.
Hvis noen skulle være interessert i å få tak i det går det jo an å sende en E-post til produsenten.
Det kan jo være at det går an å få svar på en henvendelse på engelsk. http://www.laihianmallas.fi/lm/tuoppituotteet.html
mallas@laihianmallas.fi
Jeg er i finland nesten hver måned og kan gjerne bytte Kaljan Mallas med annet knust malt (kilo mot kilo). Siden de fleste har valgt å bosette seg så langt sør så må vi nok bruke post.
Så hvis noen har lyst til å bytte litt så send meg en pm eller en e-post til lindbac2(at)online(dot)no.
Har ingenting her hjemme nå, men kan se etter det neste gang jeg tar en tur.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.