tynt skum som ikke holder

Vårt første brygg ett pale rider sett fra brewolution var ferdig i dag.

Ølet er litt i overkant karbonert, brukte 2 coopers på halvlitern,

Men selv om det er masse co2 så er skummet tynt og holder seg bare noen få sekunder. Hva kommer det av?

Det smaker godt, dog noe tørrere en forventet og det har en noe tynn munnfølelse. Selv om det er tilsatt en dash havre for økt sådan.
 
Gahr nevnte at flaskeøl alltid vil tape mye co2 når en skjenker det, og dermed vil ha lavere skumfaktor i glasset. En god tappekran derimot "lager" skum mens den tapper øl slip at du får en fin topp på øllet.
Det hjelper litt å skylle ølglass grundig før bruk. da såperester eller skit dreper skum så det holder.
Mine første brygg var også tynne i munnfølelsen og jeg tror det har med ujevn eller lav mesketemp som medfører kun produksjon av gjærbart sukker. Bedre temp kontroll og røring kan bedre dette.
 
Glassene er kun brukt til øl og ikke vasket med annet en varmt vann.

Men det kan nok stemme det du sier med mesketemp, den gikk opp og ned gjennom hele mesken, har anskaffet isolasjen som vi brukte på batch2 og det hjalp veldig, håper den blir litt fyldigere

Takk for svar:)
 
Tilbake
Topp