Tyske oppskrifter

Ser ikke ut til at noen av linkene fungerer. De peker til interne plasseringer.
Noen som har rota med URL-ene....

Kode:
http://www.hausgebraut.de/index.php?page=/DirectCall/index.php?page=/Artikel/Heller-Bock-2-Platz-HHBT-2003_119
skal være
Kode:
http://www.hausgebraut.de/index.php?page=/Artikel/Heller-Bock-2-Platz-HHBT-2003_119
Fjern altså
Kode:
/index.php?page=/DirectCall
 
Noen som kan peke meg veien til hvordan man regner restekstrakt?

Og hva betyr spindelwert? google gir meg bare "spindle", wert betyr at noe ble "spindlet" antar jeg, så hva betyr spindel? Spund?
 
Denne linken var fantastisk. Setter mye av det jeg har lest men ikke heeelt fått begrep om i perspektiv. Ut ryker "vanlige" gjæringsteknikker, og inn kommer noe helt nytt, for tyske typer. Artig artig. Første forsøk blir å flaske helga i overmorgen eller dagen etter, etter fem-seks dager gjæring.
 
Og hva betyr spindelwert? google gir meg bare "spindle", wert betyr at noe ble "spindlet" antar jeg, så hva betyr spindel? Spund?

Jeg tror spindelwert betyr avlest verdi på hydrometeret. Altså blir det det samme som SG.
Wert = verdi
Spindel = hydrometer : https://de.wikipedia.org/wiki/Bierspindel

Her er en hjelpeside som omtaler et tysk bryggeprogram som har funksjonalitet for å temperaturkorrigere en hydrometeravlesning: http://www.brewrecipedeveloper.de/m...kumentation DE.html?Spindelwertkorrektur.html
 
Tilbake
Topp