Hei.
Jeg skal sette en split batch hvor primærgjæring skal skje med Saison-gjær og sekundær med Brett og en med Roeselare-blandingen til Wyeast. Jeg har bare et rør (på 25l, OG rundt 1.055) med Saison-gjær og spørsmålet er om jeg skal starte denne kulturen eller ikke.
Vanligvis ville jeg jo gjøre det, men her skal jo andre gjær- og bakteriekulturer jobbe på ølet i et års tid etterpå. Hvis jeg underlobber så og det fører til at gjæringen stopper opp tidligere så er det greit, det skal jeg til en hvis grad forsøke å få til ved å la primærgjæringen skje på lavere temperatur enn Saison-gjær egentlig trives med.
Det jeg er redd for er at det dannes usmaker i ølet under primærgjæring. Burde jeg gasse på å tilsette primærgjær som vanlig eller er det OK evt. faktisk en fordel å underlobber litt?
Jeg skal sette en split batch hvor primærgjæring skal skje med Saison-gjær og sekundær med Brett og en med Roeselare-blandingen til Wyeast. Jeg har bare et rør (på 25l, OG rundt 1.055) med Saison-gjær og spørsmålet er om jeg skal starte denne kulturen eller ikke.
Vanligvis ville jeg jo gjøre det, men her skal jo andre gjær- og bakteriekulturer jobbe på ølet i et års tid etterpå. Hvis jeg underlobber så og det fører til at gjæringen stopper opp tidligere så er det greit, det skal jeg til en hvis grad forsøke å få til ved å la primærgjæringen skje på lavere temperatur enn Saison-gjær egentlig trives med.
Det jeg er redd for er at det dannes usmaker i ølet under primærgjæring. Burde jeg gasse på å tilsette primærgjær som vanlig eller er det OK evt. faktisk en fordel å underlobber litt?