Hei,
Jeg har laget meg en jule øl (ja jeg er seint ute)
Oppskriften består av belgisk pale malt, litt amber, crystal 150 og noe mørk malt.
Bryggingen gikk som en drøm og jeg sto igjen med 26 flotte liter vørter med en OG på 1.062.
Mesketempratur, innmesking på 55 grader i 30 min, 60 min på 68-70 grader, utmesking på 78.
Jeg valgte to pakker Safbrew S-33 til å lage øl av denne vørteren, som jeg rehydrerte etter boken.
Etter 14 dager måler jeg lesken til 1.022 over noen dager. første tanken min var at gjæren har stoppet opp, så jeg fant frem en pakke S-33 til, som jeg tilsatte gjæringskaret i håp om at dette ville gjære ut øllet.
Nå en uke senere er øllet på 1.020.
Hvorfor vil ikke denne gjære lenger ned?
Kan jeg flaske denne på 1.020 eller risikerer jeg bomber?
Håper det er noen kloke hoder som kan hjelpe meg.?.........
Jeg har laget meg en jule øl (ja jeg er seint ute)
Oppskriften består av belgisk pale malt, litt amber, crystal 150 og noe mørk malt.
Bryggingen gikk som en drøm og jeg sto igjen med 26 flotte liter vørter med en OG på 1.062.
Mesketempratur, innmesking på 55 grader i 30 min, 60 min på 68-70 grader, utmesking på 78.
Jeg valgte to pakker Safbrew S-33 til å lage øl av denne vørteren, som jeg rehydrerte etter boken.
Etter 14 dager måler jeg lesken til 1.022 over noen dager. første tanken min var at gjæren har stoppet opp, så jeg fant frem en pakke S-33 til, som jeg tilsatte gjæringskaret i håp om at dette ville gjære ut øllet.
Nå en uke senere er øllet på 1.020.
Hvorfor vil ikke denne gjære lenger ned?
Kan jeg flaske denne på 1.020 eller risikerer jeg bomber?
Håper det er noen kloke hoder som kan hjelpe meg.?.........