Utgjæring av juleøl

Hei,

Jeg har laget meg en jule øl (ja jeg er seint ute)
Oppskriften består av belgisk pale malt, litt amber, crystal 150 og noe mørk malt.
Bryggingen gikk som en drøm og jeg sto igjen med 26 flotte liter vørter med en OG på 1.062.
Mesketempratur, innmesking på 55 grader i 30 min, 60 min på 68-70 grader, utmesking på 78.

Jeg valgte to pakker Safbrew S-33 til å lage øl av denne vørteren, som jeg rehydrerte etter boken.
Etter 14 dager måler jeg lesken til 1.022 over noen dager. første tanken min var at gjæren har stoppet opp, så jeg fant frem en pakke S-33 til, som jeg tilsatte gjæringskaret i håp om at dette ville gjære ut øllet.

Nå en uke senere er øllet på 1.020.

Hvorfor vil ikke denne gjære lenger ned?
Kan jeg flaske denne på 1.020 eller risikerer jeg bomber?

Håper det er noen kloke hoder som kan hjelpe meg.?.........
 
Har ikkje brukt S-33, men 68% utgjæring er litt lavt for belgisk gjær.....

Kor mange % spesialmalt brukte du?
Korleis oksygenerte du vørteren?
Ka temperatur har du gjæra på?

Du kan prøve å forsiktig bevega karet for å få gjæren i suspensjon igjen og sammtidig auke temperaturen, belgiske gjærtyper liker varme
 
Tviler på om temperaturen på meskinga er problemet om han ikkje har gått frå 55 til 70 ekstremt raskt.
 
Jeg hadde et brygg (7Fjell Vinter , denne tråden ) med tilsvarende problemstilling. FG skulle bli 1.015 , men stoppet på 1.022 (4 dager i strekk).
Det spekuleres i for lite gjær og/eller oksygen , og der velger jeg å høre på de voksne.
Tilsatt sukkerlake med knappe 6 gr/l og fikk den på flaske. Så langt ingen detonerte flasker :) hvordan det påvirker smak utover modningen derimot, det vet kanskje ikke engang småfuglene.
 
Tilbake
Topp