Har laget et par batcher med IPA nå, og resultatene har så langt vært langt over forventning. Har imidlertid merket at ølet er noe søtere sammenlignet med oppskriftene vi har fulgt (Nøgne Ø IPA). Spørsmålet er om dette kan ha å gjøre med mesketempereatur. Kjenner til dette med alfa og beta amylase, og at man helst skal meske på rundt 64 grader og nedover for å få et tørt øl. Men, når man likevel utmesker på 70-80 grader mot slutten av meskingen, vil man ikke da uansett få en del alfa-amylase som gjør at man får frem søtstoffer som ikke gjærer og som gjør ølet søtere?
Kan man, om man ønsker et tørt øl, meske på 64 grader (eller lavere) og droppe utmesking fullstendig?
Takker og bukker for hjelp her
Kan man, om man ønsker et tørt øl, meske på 64 grader (eller lavere) og droppe utmesking fullstendig?
Takker og bukker for hjelp her