ADale
Norbrygg-medlem
Er det noen som kan forklare meg omtrent hvordan jeg bør gjøre det? Dette er tallene for juleøl (25 l):
OG skulle vært 1,063. Min ble målt til 1,054.
Beersmith2 kalkulator anslo at jeg måtte tilsette 0,9 kg LME.
Etter 1 uke gjæring, målte jeg SG til å være 1,016. Jeg tok ut 5 liter og kokte opp dette med 1,0 kg LME i 20 minutter. Kjølte det ned til 20-25 grader og tilsatte tilbake i gjæringsbøtta. Glemte her å måle OG, men vi får anta at det nå er 1,063. Så gjæret det videre 1 uke og jeg flasket. FG ble målt til 1,016 (samme som før tilsetting av LME).
Kan jeg bruke tallene med riktig OG og målt FG for å regne ut alkolkonsentrasjone? Hvis ikke, hva blir utregningen? Evt forklar hvordan jeg gjør dette med BeerSmith programmet.
OG skulle vært 1,063. Min ble målt til 1,054.
Beersmith2 kalkulator anslo at jeg måtte tilsette 0,9 kg LME.
Etter 1 uke gjæring, målte jeg SG til å være 1,016. Jeg tok ut 5 liter og kokte opp dette med 1,0 kg LME i 20 minutter. Kjølte det ned til 20-25 grader og tilsatte tilbake i gjæringsbøtta. Glemte her å måle OG, men vi får anta at det nå er 1,063. Så gjæret det videre 1 uke og jeg flasket. FG ble målt til 1,016 (samme som før tilsetting av LME).
Kan jeg bruke tallene med riktig OG og målt FG for å regne ut alkolkonsentrasjone? Hvis ikke, hva blir utregningen? Evt forklar hvordan jeg gjør dette med BeerSmith programmet.