Lys og øl er ikke okey. Uv stråler degenrerer humlestoffer og får øllet ditt til å smake nærmere bæsj en brygg. iom. at gjæring produserer varme skal det ikke være noe problem å putte en Ale i et kontrolert miljø som et kjøleskap og bare sørge for at det ikke overskrider ønsket temperatur.
Selv har jeg et lite kjøleskap som jeg røska ut termostaten på og bytta den ut med en UT100 temostat. Føleren isolerer jeg fast til gjæringsbøtta.
Det tar ikke nevneverdig stor plass hvis man kan stable annet stæsj man har oppå. (Sånne små kjøleskap får man som regel kasta etter seg, jeg fannt mitt på gata i Oslo
10 til 15 grader er fin lager temperatur. 15 er kaskje litt høyt, og 10 tar litt lang tid. ved 14 grader og nokk gjær er øllet ferdig til lagring på en uke.
Kjenner jeg klør i finga etter å få brygga noe sjikkelig snart, må bare få flytta først.
Godt nyttår! :skaal2:
Selv har jeg et lite kjøleskap som jeg røska ut termostaten på og bytta den ut med en UT100 temostat. Føleren isolerer jeg fast til gjæringsbøtta.
Det tar ikke nevneverdig stor plass hvis man kan stable annet stæsj man har oppå. (Sånne små kjøleskap får man som regel kasta etter seg, jeg fannt mitt på gata i Oslo
10 til 15 grader er fin lager temperatur. 15 er kaskje litt høyt, og 10 tar litt lang tid. ved 14 grader og nokk gjær er øllet ferdig til lagring på en uke.
Kjenner jeg klør i finga etter å få brygga noe sjikkelig snart, må bare få flytta først.
Godt nyttår! :skaal2: