Uvanlig langt gjæringsforløp

Satte en modifisert (5,5 kg pils/pale , 250 g Biscuit,
250 g Cara) 7 Fjell Småtøs før jeg dro på ferie. Dette var dag 4 da stormgjæring var I full gang. Ble derfor overrasket over at det var full aktivitet da jeg kom hjem på dag elleve. Jeg økte da temp fra 19 til 21 grader. Nå er det dag 13 og fortsatt aktivitet i gjærlåsen selv om det har blitt mye roligere. Dette er nok ikke frigitt CO2 som jeg har opplevd tidligere men virker som en normal utgjæring som bare tar omtrent dobbelt så lang tid som alle andre ales jeg har brygget. Noen som har noen forklaring på hva som skjer? Jeg mesket lavere enn jeg pleier, 63, 64 grader men rart dette skal ha så stor effekt.
 
Satte en modifisert (5,5 kg pils/pale , 250 g Biscuit,
250 g Cara) 7 Fjell Småtøs før jeg dro på ferie. Dette var dag 4 da stormgjæring var I full gang. Ble derfor overrasket over at det var full aktivitet da jeg kom hjem på dag elleve. Jeg økte da temp fra 19 til 21 grader. Nå er det dag 13 og fortsatt aktivitet i gjærlåsen selv om det har blitt mye roligere. Dette er nok ikke frigitt CO2 som jeg har opplevd tidligere men virker som en normal utgjæring som bare tar omtrent dobbelt så lang tid som alle andre ales jeg har brygget. Noen som har noen forklaring på hva som skjer? Jeg mesket lavere enn jeg pleier, 63, 64 grader men rart dette skal ha så stor effekt.

Så lenge den ikke beveger seg under hva du kan forvente, ville jeg ikke vært så urolig. Hvilken gjær bruker du, hva er SG nå, og hvor hyppig klukker det i gjærlåsen?
 
Tilbake
Topp