Daggis
Norbrygg-medlem
Satt et forsøk på en Sorachi Ace klone (Brooklyn Brewery) for 2 uker siden og flasket den i dag. Brukte Belle Saison gjæren siden det var angitt i oppskriften jeg fant (se under for enkelhets skyld). Først av alt fikk jeg en OG som var vesentlig høyere enn forventet, havnet på 1073 @ 20°C, mot forventet 1065. Nå har gjæren tilsynelatende tatt dette ned til 1004. Så jeg får noe som er vesentlig sterkere enn forventet også. Vil det være nok sukker igjen her til at jeg får noe "futt" i øl'et i det hele tatt?
Oppskriften var som følger:
6,5kg Pilsmalt
0,5kg Dekstrose (i kok)
Humle, kun Sorachi Ace
14g @ 60min
14g @ 30min
112g @ 0min
60g tørr 5 dager.
Gjær: Belle Saison
Mesket vet 67°C i 90min med 22l vann.
Skyllt med 16l vann @ 78°C
Gav meg 30l vørter med OG 1073 som og angitt tidligere.
Oppskriften var som følger:
6,5kg Pilsmalt
0,5kg Dekstrose (i kok)
Humle, kun Sorachi Ace
14g @ 60min
14g @ 30min
112g @ 0min
60g tørr 5 dager.
Gjær: Belle Saison
Mesket vet 67°C i 90min med 22l vann.
Skyllt med 16l vann @ 78°C
Gav meg 30l vørter med OG 1073 som og angitt tidligere.