Ville da heller sagt tvert om? Alt for å unngå å åpne karet.ja, for spørsmålet er om jeg skal kjøpe en 60 liters gjæringstank med eller uten tappekran. Tror jeg kjøper med tappekran, da har jeg mulighet for å ta prøver lettere (selv om mange ikke liker den metoden pga fare for infeksjon).
Definitivt. Lettere å tappe er det også.får ta hyppige prøver i sluttfasen, så er vel dette bedre enn å ta av lokket tre ganger for å få en stabil FG?
Har ikke påstått noe annetmen da er vi jo enig. Tappekran er det beste.
Fat eksploderer ihvertfall ikkeDu finn kanske ut etterkvart at det er unødvendig å ta hyppige målingar under gjæring. Det er iallefall mange år sidan eg har målt Sg under gjæringen. Fg målt ved tapping på fat held lenge for min del. Er ikkje alltid eg gjer det heller....
Men tappekran i gjæringskaret er absolutt praktisk.
Fins gjærtyper som er kroniske til å stoppe opp i en kort periode, vet du.Ein ser jo når det er ferdig gjæra Og så står ølet mitt alltid minimum to veker (ale). Det som ikkje har skjedd til då skjer ikkje med mindre noko er fundamentalt galt. Og det vil ein kjenne på smaken reknar eg med.